logo

Understand The Customer

Content area...
info@understandthecustomer.com
+1234567890
 

Train jouw mensen om vaardigheden te ontwikkelen

Training sessies

Diepgaander inzicht verkrijgen in jouw klanten en weten hoe je deze kennis kan gebruiken is een vaardigheid die getraind kan worden. Door specifieke werknemers in jouw organisatie te trainen zorg je ervoor dat de bredere organisatie samen streeft naar een sterkere concurrentiepositie. Afhankelijk van jouw organisatie zou dit personeel van de afdeling Financiën, Logistiek, Customer Service kunnen zijn bijvoorbeeld.

 

Deze Training voorkomt dat jij als enige continu tijd moet vrijmaken om uit te leggen, te checken en bij te sturen. Diepgaande kennis van jouw klanten is de basis voor jouw concurrentiepositie in een omgeving waarin klanten, technologie en concurrenten blijven veranderen.

Zo voorkom je deze situaties:

 

  • “Vertel je klanten maar dat ze hun nagels moeten knippen”
  • Nadat een zwaar ontevreden klant zich opnieuw meldt bij customer service ivm een sinds weken slepende situatie, waarvan de administratie van het bedrijf de oorzaak is, en de klant vraagt waarom hij in de afgelopen 8 dagen nog weer niets heeft gehoord zegt de medewerker “we hebben nog niets van het hoofdkantoor gehoord”.

Wat ik zal doen

Een trainingsplan ontwikkelen gebaseerd op jouw bedrijf en prioriteiten

Kosten

Op basis van de gewenste Training behoefte offreer ik een prijs

Resultaat

Specifieke werknemers beschikken over nieuwe Understand the Customer vaardigheden en inzichten die zij direct kunnen gebruiken in hun functie om jouw klanten tevreden te houden en jouw concurrentiepositie verstevigt te verstevigen

Wil je meer weten over deze Training sessie?