logo

Understand The Customer

Content area...
info@understandthecustomer.com
+1234567890
 

Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken over market disruption

Waarom jij je geen zorgen hoeft te maken over market disruption

Stel je eens voor dat je disruption in jouw markt kan zien aankomen.
Dat je tijdig, de juiste afwegingen en acties kan nemen.

Daar is 1 ding voor nodig.

Weet waar je klant van baalt; waar schiet jouw dienstverlening nog tekort in het oplossen van zijn probleem?

Als voorbeeld de luchtvaartbranche; waar hebben klanten een hekel aan?
De lange wachttijden en drukke luchthavens!
Deze lang bestaande irritatie creëert de ruimte voor disruption; voor een marktspeler die dezelfde oplossing biedt maar zonder deze irritatie!

Ervaring leert dat, vroeg of laat, een bestaande of nieuwe marktspeler deze ruimte pakt. Zo is het deze keer ook gegaan. Startup Blackbird Air Inc. Sinds begin dit jaar biedt Blackbird reizigers in Amerika een privévlucht aan vanaf kleine vliegvelden, tegen budget airline prijzen. Hoe dat mogelijk is? Blackbird koppelt de enorme vloot charter vliegtuigen – die veelal op luchthavens geparkeerd staan in plaats van in de lucht vliegen – aan reizigers via een app. Uber style. De klant heeft het genot om voor de prijs van een budget airline, met de auto tot aan het charter vliegtuig te rijden en direct zonder wachtrijen in te stappen. Tegelijkertijd biedt Blackbird de eigenaren van charter vliegtuigen de mogelijkheid om meer geld op te brengen met hun vliegtuigen.

“Zero lines. Zero hassels. We’re bringing joy back to flying”.

We houden ons niet graag bezig met ontevredenheid. Het is veel prettiger om te zien hoe blij onze klanten zijn. Ons te richten op proces verfijning en zo de klanttevredenheid weer iets te verhogen. Maar het is deze denkrichting die ons een gevaarlijk gevoel van veiligheid geeft.

Als jij scherp hebt waar jouw klant van baalt, dan gaat disruption in jouw markt jou niet overvallen. Als jij weet hoe jouw dienstverlening het probleem van je klant nog beter zou kunnen oplossen dan weet je in welke richting je moet kijken. Het betekent misschien niet dat je opeens een oplossing hebt – maar sluit dat vooral niet uit! – maar nu kan je afwegingen maken en nadenken over acties; zelf ontwikkelen? samenwerken? marktpartij overnemen?

Wat ga je doen?