logo

Understand The Customer

Content area...
info@understandthecustomer.com
+1234567890
 

Over Suzanne

In het kort

Opleiding gevolgd en gewoond in Engeland, Australië (University of Technology, Syndey) en Nederland (Nyenrode Business University)

Management posities in diverse industrieën; Energie (Linde Gas), Kennis (TNO), Life Sciences en Food (Carrier Sensitech), Telecom (KPN), Consulting (Deloitte) en Labeling & Packaging (Avery Dennison)

Passie voor de klant, werken met ambitieuze mensen, food & drink en reizen

Hey, ik ben Suzanne. Dank je wel voor het bezoeken van mijn site!

Vanaf het moment dat ik aan mijn marketingopleiding begon, was ik gefascineerd door de klant. En strategie. Zien hoe het ene bedrijf het veel beter voor elkaar wist te krijgen dan het andere om een klant aan zich te binden. Simpelweg door het beste inzicht te hebben in de klant en dit te gebruiken bij het maken van beslissingen.

Ik heb een internationale, commerciële b2b achtergrond, de afgelopen 20 jaar werkend voor grote internationale organisaties in diverse industrieën zoals IT, Cold Chain, Manufacturing en Industriële Gassen. Ik ben begonnen met marktonderzoek en ben me steeds verder gaan richten op business groei en strategie. Maar het mooist vond ik de interactie met onze klanten, op directieniveau en de werkvloer.

Inzicht krijgen in hun bedrijf, begrijpen waar hun behoefte of probleem lag. En dan dit inzicht gebruiken om er voor te zorgen dat onze eigen diensten & producten hier maximaal op aan sluiten. Het is dan inspirerend om te zien hoe dit een positieve impact had op onze concurrentie positie, omzet en klanttevredenheid.

Ik help jou graag om ook deze positieve impact te realiseren.

Zullen we kennismaken?

Wat anderen zeggen over Understand the Customer